maanantai 9. marraskuuta 2009

Innovatiivinen Pomottaja ja Nettinikkari

Tein taannoin, ihan huvin vuoksi, Ilta-Sanomissa olleen persoonallisuustestin: Millainen johtaja olet?

Sain vastaukseksi, että luonteeni vastaa kaikkein vahvimmin Innovatiivista Johtajaa. Joka on innostuva ja kykenee innostamaan alaisensakin uusiin haasteisiin, katsoo maailmaa aina luovasta näkökulmasta, on avoin uusille haasteille, eikä näe rajoja kehitykselle. Muistaakseni Ilta-Sanomien testin mukaan olin 76%:sti Innovatiivinen.

Ja lähes samalla prosenttimäärällä, olisiko ollut n. 70% olin Pomottava Johtaja. Joka taas pitää mielellään kaikki langat käsissään, antaa selkeitä ohjeita, ja edellyttää niiden seuraamista. Pomottava Johtaja ei tittelinä kuullostanut lainkaan niin mukavalta kuin Innovatiivinen Johtaja. Joskin, tunnistin itsessäni myös Pomottavan Johtajan piirteitä: kun tiedän mitä haluan, haluan myös, että tahtoni toteutuu.

Minä sitten iloisesti Linkamalle toteamaan, että tiesitkö, että vaimosi on Innovatiivinen Pomottaja?

Johon Linkama ykskantaan, katsettaan tietokoneesta nostamatta: "Mitäs luulet?"

No, nyt on Innovatiivinen Pomottaja innovoinut perheen Nettinikkarin liikkeelle, ja innovatiivisten ajatusten ja pienen pomotuksen jälkeen ovat Suomalaisena Virossa -sivut saaneet ihan uuden ilmeen.

Sivut ovat yhä liikkeessä ja muutoksessa.

Mutta jos kaikki hyvin käy ja saan Linkaman innovoitua ja pomotettua riittävästi sivuja viilaamaan, niin tuloksena pitäisi olla rauhallinen mutta tyylikäs ja informatiivinen kokonaisuus, jossa teksti ja kuvat nousevat esiin.

Täytyykin mennä vähän rapsuttelemaan Nettinikkaria leuan alta ja pehmeästi puhaltelemaan korvaan -- tämä on sitä innovatiivistä puolta tässä projektissa.

Jääkäämme kuulolle - ja kertokaa miltä sivut mielestänne näyttävät. Onko parannusta nähtävissä vanhaan formaattiin?

12 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

No ihan kiva sivu tulee, mutta otsikon teksti häviää takaoikealle!! Siis ei näy kuin osa otsikon tekstiä ainakaan minun näytöllä (1024x792.

Ja sitten on iso valkoinen alue oikealla kirjoituksen vieressä.
Testaapas toisella näytöllä jos teillä on useampia koneita!

Onukoo kirjoitti...

Tuoreen ja kiinnostavan näköinen sivu. Tykkään. Jotain viilausta vailla ehkä - nyt sivun leveydestä tasan tarkkaan puolet tyhjää valkoista pääkuvan alla.

Kimmo Linkama kirjoitti...

Sablar, kuten ruotsalainen sanoo. Sivun ulkoasun oli tarkoitus olla nätisti eri näyttökokoihin skaalautuva ja siksi aloitimme sivupohjasta Minima Lefty Stretch. Tällöin kuitenkin otsikon teksti "liimautui" kiinni taustakuvaan eikä skaalautunut mihinkään, josta syystä se kapeammalla näytöllä katosi oikean reunan yli.

Mutta nyt on pohja vaihdettu kiinteäleveyksiseksi, samalla hiukan alkuperäisen sivumallin palstaa leventäen, jotta kuvatkin mahtuvat tarpeeksi suurina.

Jokohan näkyy kunnolla?

Maris kirjoitti...

Kuvat ovat kai ainakin isommalla kuin aikaisemmin? Se on hyvä!

Tiina Linkama kirjoitti...

Juuri kuvien suurentaminen oli tärkein syy muuttaa sivustoa. Eipä silti, olihan sivut jo aika nähdyt, alkoi itseä tympiä se maailman käytetyin sinivihreä palkisto.

Sitten etsittiin paras mahdollinen uusi vaihtoehto Bloggerin valikoista ja päädyttiin minima-malliin.

Maris, laitoin määritykseksi leftyn ihan sen vuoksi, ettei sivusto niin paljon muistuttaisi sinun kauniita sivujasi. Sinullahan on myös minima pohjana, eikö niin.

Onukoo kirjoitti...

Nyt on paljon parempi - ei tarvitse scrollata oikealle eikä vasemmalle. Kuvat näkyy hyvin. Henk.koht. verdanan orjana ottaisin saman tai samansukuisen fontin, mutta en tiedä voiko sitä vaihtaa. (Hesari muuten vaihtaa taas ulkonäköään 16.11.

S kirjoitti...

No niin, kävin minäkin aiemmin päivällä uudella sivulla ja se tosiaan skaalautui hassusti. Mutta nyt on kunnossa!

Hyvältä näyttää ja virkistävän uudelta.

Ja juu, mullahan on ollut blogissa se sama sinisävyinen pohja kuin sinullakin ja voi jösses että olen ollut siihen kyllästynyt jo varmaan vuoden... Ehkä saan tästä sinun muutoksestasi potkua vaihtaa sen johonkin muuhun. Mutta jospa koetan sentään olla ottamatta saman kuin sinulla!

Tiina Linkama kirjoitti...

S, ei se niin kauheaa olisi vaikka ottaisitkin. Minun sivut muistuttavat hieman Mariksen sivuja, jolla myös on minima pohjana.

Itse kokeilin niitä kaikkia muitakin vuoron perään ja niin vain se minima oli minusta kaikkein selkein ja nätein.

Tekstityyppejä voi sitten itsekin vaihtaa ja vaihtaa vaikka verdanaan, mutta taidan silti, ainakin toistaiseksi pitää leipätekstin selkeästi antiikvassa. On se kuitenkin helpompi lukea kuin groteski, joka sopii mielestäni vain lyhysiin teksteihin.

Kimmo Linkama kirjoitti...

S, Bloggerin pohjia voi muutella vapaasti, joten jos asettelu sinänsä on mielestäsi OK, värejä, fontteja jne. voit kyllä vaihtaa nykyiseenkin pohjaan.

Koodi kyllä on aika mutkikasta, mutta kun sitä hetken pällistelee, eiköhän avaudu. Siellä on mukana selityksiä, mikä vaikuttaa mihinkin.

Marjattah kirjoitti...

Oneksi olkoon, sivu näyttää raikkaalta ja omaperäiseltä.Otsikkotekstin väri on tyylikkäästi haettu kuvasta.
Minima on mainio valinta juuri siksi, että se on kaikkein konstailemattomin, joten siitä voi tehdä helpoiten ihan omannäköisen.

Hyvä että luovuitte Stretchista. Niin uskoinkin, kun kävin kurkkimassa työn edistymistä. (Kuulin kyllä Kimmon manauksen ;)

Onnistunut blogipohja inspiroi sekä kirjoittajaa että lukijaa.

Maris kirjoitti...

Hmm joo, taitaa mulla olla Minima-pohja tosiaan. Se on yksinkertainen ja selkeä - mustaa tekstiä valkoisella pohjalla. Ja ulkonäköä voi kuitenkin helposti muokata vaihtamalla banneria tai sivupalkin vekottimia.

En nimittäin edes tajunnut, että meillä on sama sivupohja ennen kun sanoit :) Tosiaan samat fontit ja värit - mutta niin taitaa olla aika monella muullakin.

Vallaton mummeli kirjoitti...

Tulin tänään pitkästä aikaa lukemaan blogeja ja jostain syystä Marjatta ja Viron suomalainen ovat ekana. Huomasin, että sivun ulkonäkö on muuttunut, mutta ihan oikeasti, en pysty ottamaan mitään kantaa, koska muistan vain hämämärästi, minkälainen se aikaisempi oli. No, mun mielipiteellä ei liene suurempaa merkitystä kuiteskaan, mutta tykkään tästä. Itsellänihän on varmaan hamaan loppuun se vuodatuksen peruspohja.