maanantai 9. huhtikuuta 2012

Huvikummusta tuli Lumikumpu

Hyvin alkanut keväinen fillarisarjani (kirjoituksia hyvistä fillarireiteistä Lahemaalla ja Võsulla) katkesi kuin seinään - tai tussahti lumipenkkaan, näin ajankohtaista kielikuvaa käyttääkseni. Taivaalta alkoi tupruttaa lunta. Ja sitähän tuli ja tuli ja tuli. Nyt sade on lakannut ja maailma on ihanan kirkas. Valitettavasti vain lumi sulaa vauhdilla ja jos en väärin ennusta, kohta rämmitään sohjossa. Mutta nautitaan hetki näistä ihmeellisistä keleistä.

Itse asiassa - nämä oudot pääsiäiskelit ovat antaneet meille mahdollisuuden nauttia ensin keväästä, sitten talvesta ja luultavasti aika pian taas keväästä kompaktissa muutaman päivän paketissa. Eli ei pidä valittaa. Sitä paitsi tuo upea auringonpaiste kyllä kohottaa mieltä kummasti.

Tässä jokunen kuva eiliseltä - jolloin aamusta oli vielä aika yksitotista mutta illalla taivas alkoi jo löytää paletistaan joitain muitakin värejä kuin vain harmaa.

 Huvikummusta on tullut Lumikumpu

 Riittää sitä lunta naapureillekin

Onhan tämä aika pittoreskia


Lattea ei ylenpalttinen lumen tulo haittaa, päinvastoin. "Jee, my favourite!"


Koirahan suorastaan nauraa!


"Pienet ne ovat ihmisten huolet. Mitä sitä lumentuloa suremaan, hienoahan tämä on!" näyttää Latte miettivän.

2 kommenttia:

OnuKoo kirjoitti...

Todella paljon siellä on lunta satanut. Nyt sitten lämmin ja aurinkoinen kevät oikeasti peliin!

aimarii kirjoitti...

Oh-hoh, mikä valkoinen kuorrutus! Kevät osaa olla oikullinen, mutta jos lämpöasteita tulee liki 10, niin tuo hössölumi saa kyytiä.
Meillä on vielä metriset hanget monin paikoin, ei pälviä, vaan kevättalvi kauneimmillaan.