sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Sillamäessä super-sapuskalla

Eilinen matkakertomus jatkuu...

Matkamme lähtöpiste tälle päiväretkelle oli Võsu ja  kaukaisin kääntöpiste Narva. Tarkoituksena etsiä uutta ja mielenkiintoista tältä sektorilta Viroa. Matkan varrelle jäi monen moista, ja meille kaikkein mielenkiintoisimmista paikoista kirjoitan myöhemmin. Kyse on Kohtla-Järven ja Sillamäen neuvostoklassisesta arkkitehtuurista, joka oli suorastaan mykistävää. Kauneudessaan. Ja paikoitellen hirveydessään. Häkellyttävässä hirveydenkauneudessaan.

Mutta koska aihe on näin mielenkiintoinen ja vaativa, jätän sen käsittelyn tuonnemmaksi, faktoihin tutustuttuani. Kerronpa vaan että eilisen päivämatkan varrelle jäivät tosiaan sekä Kohtla-Järve että Sillamäe. Ja jälkimmäisessä päätimme ruokailla.

Esittelen ruokailusessiomme.

Olemme Sillamäessä ja löydämme hotelli-ravintola KRUNKin joka jo teipeissään kertoo olevansa grilliravintola. Meille se on oikeastaan se tai sama, grilli tai ei, nyt on nälkä ja pitäisi käydä vessassakin. Suuntaamme siis KRUNKiin ja ennen sisään astumistamme sovimme, että jos kyse on ihan kauheasta läävästä käymme vain vessassa ja kuittaamme sen yhdellä kahviannoksella.

Emme kuitanneet. Jäimme KRUNKin pauloihin pitkäksi toviksi - joskus se vaan on niin ihanaa löytää jotain ihan poikkeuksellista ihan poikkeuksellisesta paikasta!

KRUNK sijaitsee neuvostohistoriallisen keskustan ytimessä. Ehkä se on kaupungin ainoa tai paras ruokapaikka, siitä en osaa sanoa muuta kuin että väkeä tuli ja meni. Ja ruoka oli ihan ÄLYTTÖMÄN hyvää!Grilli-baarin ikkunoista heijastuvat Sillamäen neuvostoklassisten talojen siluetit. Ravintola itsekin sijaitsee vanhassa talossa, tai ainakin hotelli, jonka yhteydessä ravintola sijaitsee. Itse ravintola on tasakattoinen sivupääty vanhassa talossa.

Sisältä paikka on herttainen, Sillamäen tapaan yllättävän viihtyisä. Ruokalista on lupaava, tarjolla oli  gruusialaisia, armenialaisia, venäläisiä ruokalajeja. Päätämme hetimmiten jäädä tänne testailemaan ruokalistaa. Tämähän vaikuttaa suorastaan lupaavalta!


 Kimmo tutkii ruokalistaa ja on mietteliäs: Mitä lienee tulossa? Mielenkiintoiselta lista tuntuu!

Alkuruuaksi tilaamme annoksen nimeltä basturma, armenialaisia ohuita kuivattuja vasikanlihaviipaleita. Hyvää!Sen oheen tilaamme toiseksi alkuruuaksi juustopaistoksen, atšman, joka muistuttaa paljon gruusialaista lemppariamme hatšapuria.Minä tilaan pääruuaksi alkuruokaosastosta kermaisen sienikeiton, joka on paras sienikeitto, mitä olen koskaan saanut. Metsäsienet maistuvat vahvoilta ja kermainen keitto on maukas, olematta rasvainen.  Nam nam.

Kimmon pääruoka on puolestaan kanakääryle, joka koostuu mehevän kanafileen sisään kääritystä pekonista, aurinkokuivatetuista tomaateista ja juustosta. Päällä hollandaise-kastiketta. Oheen ranskalaisia perunoita, raastesalaatti, punajuuriviipaleita ja kurkkuviipaleita.Oh jee, olemme tämän kaiken syötyämme hilpeitä ja hiljaisia. Koko pieti maksoi kahden oluen kera 21,20 €.

--

Vaan ei tässä vielä kaikki. Pöydässä oli pieni muovinen mainostaulu jossa kerrottiin Nastoika-juomasta, joka sisältää vaikka mitä. eteerisiä öljyjä, parkkihappoja, karotiinia, C- ja E-vitamiineja, A-provitamiinia sekä "runsaasti mikroelementtejä". Juoma on valmistettu vuoriyrteistä ja juurista ja kiihottaa ruokahalua ja edesauttaa ruuan sulamista. Voltteja on juomassa 38% ja sitä sai tilata eri määrissä: 2 cl, 4cl ja 0,5 l.

Tilasin 2 cl ja olin sen jälkeen arvatenkin piristynyt ja tervehtynyt ja ruokakin suli aivan uuteen malliin, kuten mainoksessa luvattiin.

Nastoika - ihme-eliksiiri

Sillamäestä jatkoimme matkaamme kohti Narvaa, odottamiamme suuria komeita koskia. Mutta lupaan että kerron Sillamäestä jatkossa enemmän! Ei ollut ravintola KRUNK paikkakunnan ainoa yllätys.

Mutta siitä ja Narvasta tuonnempana lisää! Jatketaan!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näytti, vesi herahti melkein kielelle. Ja miten ihana nimi ravintolalle. KRUNK. Se taitaa kuiteskin tarkoittaa jotain armeniaksi, gruusiaksi vai jopa viroksi? Yhtä kaikki, loistava löytö!

T:Jaana

Tiina Linkama kirjoitti...

Samaa mieltä Jaana kanssasi. KRUNK kuullostaa hauskalta, tietääkseni se ei viroksi tarkoita mitään. Venäjästä en osaa sanoa senkään vertaa.

aare kirjoitti...

Katsoppa tätä:http://www.urbandictionary.com/define.php?term=krunk

Liekkö yhteyksiä...