torstai 31. maaliskuuta 2011

Tänään telkut illalla auki!

Minulla on teille ohjelmavinkki jakaa! Tänään tulee televisiosta jotain mielenkiintoista, jota voin suositella! Laittakaa kalenteriin tai kännykkään hälytys klo 21.00 kohdalle tänä iltana.

Taustaa:

Muistattehan iki-ihanan Rummukaisen, tuon sydäntenmurskaajan, joka on parina talvena viettänyt meillä alppilomaa, kun Rummun vanhemmat ovat olleet työmatkalla Aasiassa?

Tänään on televisiossa nähdä, mitä he ovat Aasiassa puuhanneet.

Rummukaisen pappa on toimittaja Risto Vuorinen, joka yhdessä puolisonsa Seija Väisäsen kanssa on kuvannut muutamaisenkin erittäin mielenkiintoisen ohjelman ja dokumenttifilmin Aasiasta, tarkemmin sanottuna Vietnamista.

Ensimmäinen ohjelma, jonka kuvauksiin myös Risto Vuorinen osallistui

 esitetään tänään YLE TV2-kanavalla: Satuhäät klo 21.00-21.50

Kyse on suomalais-vietnamilaisesta pariskunnasta joka vihitään buddhalaisin menoin Ho Chi Minhin kaupungissa. Temppelivihkimisen jälkeen vietetään sukujen yhdistämisjuhla, jonka jälkeen Janin ja Tracyn kunniaksi pidetään iltajuhla.


Kuva: Seija Väisänen


Kuvasta on jo helppo päätellä että tiedossa on eksotiikkaa ja silmänruokaa, jos paljon muutakin.

Siis: nyt televisiot auki tänä iltana ja todellisia satuhäitä ihmettelemään!
Lisää tekstiä aiheesta löytyy netistä: Ylen juttuarkisto

Jälkimmäisestä Riston ja Seijan kuvaamasta dokumenttielokuvasta kerron sitten enemmän kun sen esitysaika lähenee. Sen verran kuitenkin vinkkaan, että jos Satuhäissä on upeaa silmänruokaa ja hyviä fiiliksiä, siinä jälkimmäisessä mennään sitten aivan erilaisessa maailmassa ja aivan eri aiheiden parissa.

Mutta siitä siis myöhemmin lisää. Nyt Satuhäistä nauttimaan!

9 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kiitos vinkistä, olisi muuten jäänyt huomaamatta.

Tiina Linkama kirjoitti...

Sirkku - minulle käy niin usein, että aamulla huomaan jotain mielenkiintoista illalla tulevan, mutta kun laita sitä ylös tai hälytystä kännykkään, menee se sitten ohi. Ja jälkikäteen harmittaa. Myöskään Arenan arkisto tai MTV3:n Katsomon kautta ei täältä käsin voi ohjelmia jälkikäteen seurata. Useimmiten tulee vastaan teksti: Tekijäoikeudellisista syistä ei ohjelmaa voi näyttää kohdemaassanne tms.

Maria kirjoitti...

Vautsi, kiitos vihjeestä ;)

aimarii kirjoitti...

Päiväni ovat olleet niin ulkoilupainotteisia, ettei telkkarille ole jäänyt sijaa, mutta otan vinkistäsi vaarin ja katson Satuhäät. Kiitos vihjeestä, muuten ohjelma oliskin sivu suun.

Maikku kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Katoin sen ohjelman, oikein antaumuksella!!! Uskon, että tulee uusintanakin ja uskon, että tokko olis pahitteeks viellä kerran se kattoa. Uskomattoman, loistava kuvaus kaikkineen, nautinnnollista silmäniloa, asiaa oli niin paljon, jota ei pystynny kertaheitolla sulattamaan...;)

Anna-Mari kirjoitti...

Katsoin ohjelman, oli hieno! Ja tosi mielenkiintoista oli nähdä kahden kulttuurin kohtaamista, kun on melkein samanlainen juttu ihan perhepiirissä. :) Nyt vasta huomasin vinkin täältä, hehheh.

Marjattah kirjoitti...

Sattumoisin näin osan ohjelmasta, ja nyt vasta huomaan tämän postauksesi! Onneksi ohjelma näkyy täällä Areenassa vielä viikon verran, joten täytyykin katsoa ihan uusin silmin ja alusta loppuun. Arvaat, että buddhalaiset menot minua kiinnostaa ;)

Tiina Linkama kirjoitti...

Katsoin ohjelman toki minäkin ja oli juuri niin mielenkiintoinen kun ajattelinkin sen olevan.

Siihen toiseen dokumenttiin, ymmärtääkseni Rummukaisten vanhempien päätyöhön Aasian kuvausreissulla palaan tuonnempana, lähempänä esitysajankohtaa. Olen nähnyt hieman etukäteismateriaalia siitä, ja voin kertoa että jotain hyvin ainutlaatuista on tiedossa. Ja voin kertoa senkin että elokuva on hyväksytty Cannesin dokumenttielokuvien festivaaleille. Ja uskon, että elokuvasta tulee seuraamaan paljon keskustelua, toivottavasti muutakin.

Enempää en vihjaile enkä vinkkaile vaan palaan asiaan tuonnempana.

Vallaton kirjoitti...

No enpä nähnyt ohjelmaa. Tuleekohan se uusintana? Yritin etsiä Areenasta, mutta en löytänyt.