sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Majatalonpitäjän matkaunelmia

Tiedossa olisi hiljainen viikko pitkän kiireisen kauden jälkeen ja mielessä siintelee matkahaaveita. Ihan pieniä, mutta kuitenkin.

Ehkä tämä melko vilkas talvisesonki alkaa syödä voimiani, vai mikä lie, mutta yhä useammin huomaan haaveilevani pienestä breikistä kotiympyröistä. Kahden kolmen päivän matkasta jonnekin pois.

Riika olisi tuossa lähdellä, eihän sinne ajakaan kuin muutaman tunnin Otepäältä, mutta Riiassa olen ollut useasti ja nyt tekisi mieli jonnekin missä ei ole koskaan käynyt. Yksi varteenotettava kohde voisi olla Vilna ja Liettua yleensäkin. Siellä emme ole olleet. Onko paikka tuttu jollekin blogin lukijoista? Vinkkejä ja neuvoja vastaanotetaan kiitollisena.

Toinen vaihtoehto olisi hypätä lentokoneeseen - edellyttäen että saamme Lattelle hoitajan, ehkä Rummukaisen mamman - ja lähteä minilomalle jonnekin hieman kauemmas, edellyttäen että löydämme jostain superhalvat lennot. Kysyisinkin nyt, että osaako joku neuvoa, että mitä hakukonetta kannattaisi käyttää etsiessään edullista lento + hotelli -pakettia? Ebookersia eilen näpyttelin. Tallinnastahan lentää Air Baltic melko edullisin hinnoin eri puolille Eurooppaa. Joten  sekin olisi ehkä vaihtoehto. Muistan että ystävättäreni Jaana kerran neuvoi minulle jonkin mahtavan hakusivun, mutta senhän olen tietenkin jo unohtanut. Hakusivujen kautta saattoi etsiä halvimman mahdollisen lentovaihtoehdon mihin tahansa kohteeseen maailmassa, ja samaan pakettiin saattoi saada myös hotellin halvemmalla kuin mtä muuta kautta varatessaan.

Jatkan unelmointiani ja jään odottelemaan, jos jollain olisi hyvä matkavinkki hieman väsähtäneelle majatalonpitäjälle, joka nyt kaipaa piristysruisketta!


Autolla tai lentäen, sama se, kunhan mukana on kamera ja hyvää matkaseuraa.

8 kommenttia:

Maris kirjoitti...

Matkailua, kivaa!
Me ollaan yleensä otettu lennot ja hotelli erikseen. Lennot vaikka ebookersista tai lentoyhtiöiden omilta sivuilta, hotellit yleensä booking.comin tai hotels.comin kautta, mistä saa edullisimman ja järkevimmän setin (en halua esim. no refund-lippuja). Joskus ollaan toki surfattu suoraan tietyn hotellin tai B&Bn sivuille ja tehty varaus sitä kautta. Suomessa esim. tämä sivusto http://top10matkatarjoukset.com/ kerää yhteen useampia tarjouksia.

Tuli taas itsellekin matkakuume, kun näitä asioita alkoi miettimään. Kaupunkimatkailu Euroopassa olisi mukavaa ja kohteita monenlaisia ja kaikki vielä näkemättä ja kokematta ... Toivottavasti teillekin löytyy sopiva matka/loma!

Maikku kirjoitti...

"halvat lennot" netistä toimii mulle mainiosti! Mutta koska viivyn kauemmin kohteessa, niin on otettava ainakin kk.ennen lippu ja silloin tällöin on tosi edullisia lyhyille lennoille ja nimenomaan Baltikin lentoja!Viellä tuohon ryyppyporukan sekoiluun.... Tein 30v.käytänössä työtäni nimenomaan majoitus-ja ruokapuolella, toisen palkollisena, Saksa-Itävälta-Italia-Suomi-Amerika-Suomi(takas)- NL/Venäjä! Kolmannes ajasta ulkoministeriön hommissa ja totesin että siinä vasta sitä sikailua löytyi jos olisin ollut Suomen palkkalistoilla, vierilulla kävivät ja puskardio toimi... Mutta vielläkin sanon, että näitä kokemuksia en vaihtais pois. Työkyvyttömyyseläkkeelle jouduin jäämään, nivelrikot! Mieleltäni olen vielläkin alan ammattilainen ja jostain syystä absolutisti!? Johtu siintä näin minkälaisia haittavaikutusta näin sen tekevän ympärilläni,luonteeltani olen vilkas ja idearikas joten en ole oikeestaan koskaan tarvinnut lisäjytyä siihen!Hyväksyn ehdottomasti ns.normaali käytön..:) Teette uskomaton upeea työtänne, ilo lukea blokianne...;)

Kari + Johanna kirjoitti...

me tilattiin juuri pääsiäiseksi matka Pariisiin Air Balticin kautta. 4 yötä hotellissa Pariisissa, lennot Hki-Riga-Pariisi edestakaisin kahdelta hengeltä alle 600. Ei paha.

Sylvia kirjoitti...

En tiedä miten tämä toimii Suomesta/Vitosta käsin, mutta tästä ainakin löytyy monen toimiston halpoja matkoja:
http://www.reseguiden.se/

Mites olisi Tanska? Sinne ainakin Suomesta pääsee helposti ja monella majapaikalla on semmoisia 5 päivän paketteja jotka ei maksa paljon mitään ainakaan nyt esi-sesongin aikana.

Sitten on Sembo - yksityisiä majapaikkoja halvalla jos ajaa itse: http://www.sembo.se/

Ja ainahan täällä olisi Göteborg tarjolla jos halpa lento löytyy eikä majoituskaan maksa mitään...

Nimetön kirjoitti...

Lentäähän se Air Baltic Tartostakin...;-)

Budapest? Wien? Amsterdam-ei sinne kaupunkiin vaan junalla esim Zandvoortiin ja fillarilla esim Vogelenzang-Keukenhof-Nordwijk? On parhaimmillaan tulppaanikaudella!

Seppo (&Mari)

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos kaikista vinkeistä! Kyllä matkakuume nostaa päätään, vaikka vielä onkin epäselvää että koska ja mihin voisimme lähteä.

Kari ja Johanna ovat onnistuneet varaamaan mielestäni todella edullisen matkan Pariisiin.

Ah, Pariisi... (ah oikeastaan ihan mikä tahansa paikka!)

Jatkan unelmointia.

Parkkiset kirjoitti...

Hei,
itse käytän aina lentojen varaamiseen poptravel.fi -hakukonetta. Sieltä löytyy myös lento+hotellipaketit. Hotellivarauksiin suosikkini on kuitenkin booking.com
Kurkkaapas sitä! Ja kiitos mukavasta blogistasi :)

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos vielä kerran kaikille vinkkien antajille.

Kirjoitinkin jo erillisessä kirjoituksessa että nyt on reissu varattu (www.booking.comin kautta) ja se suuntautuu Vilnaan, missä emme ole koskaan ennen olleet. Emme koko Liettuassa, mikä on tuntunut hieman puutteena Baltian tietämyksessämme. Mutta nyt se paikataan!