tiistai 30. huhtikuuta 2019

Erään matkan anatomia, osa 24: Puerto Marina - Benan vierasvenesatama

Torstaina 28.2.2019 vietetään Espanjassa vuosittaista Andalucia-päivää. Alun alkaen meidän oli tarkoitus lähteä silloin Málagaan ja vierailla museoissa, joista osa oli päivän kunniaksi maksuttomia. Kun selviää, että Málagan Andalucia-juhlan päätapahtuma, suuri karnevaali, on siirretty saman viikon lauantaille, muutamme suunnitelmiamme ja päätämmekin lähteä Torremolinokseen, jossa tänään pidetään Andalucian ruokakulttuuria juhlistavaa gastrofestivaalia.

Torremolinos ja Benalmádena ovat kaksi turistialuetta jotka ovat aikojen saatossa kasvaneet toisiinsa kiinni. Niiden välissä sijaitsee molempia kaupunkeja palveleva vierasvenesatama, Puerto Marina. Jos haluaa kävellä Benasta Torreen täytyy kulkea vierasvenesataman kautta.

Rummukaiset matkalla vierasvenesatamaan.

Puerto Marina on kyllä häkellyttävä näky. Eikä vähiten arkkitehtuurinsa vuoksi.  Sen vetten päällä keikkuvat rakennukset ovat sekoitus arabialaisia ja intialaisia muotoja, ryyditettynä andalusialaisilla mausteilla. Taj Mahal yhdistettynä Tuhannen ja yhden yön tarinoihin.

Seija saapuu satamaan

Rummukaiset Puerto Marinassa

Arabialaisia ja intialaisia muotoja

Ylellisiä asuinrakennuksia jotka näyttävät kelluvan veden päällä
Puerto Marina on maailmankuulu. Kahteen otteeseen se on äänestetty maailman kauneimmaksi vierasvenesatamaksi. Vedessä 'kelluvien' asuinrakennusten ohessa satama tarjoaa kalliita kauppoja, ylellisiä ravintoloita, yökerhoja ja kahviloita - kaiken kaikkiaan 44 ravitsemusalan liikettä. Hintataso on korkeampi kuin muualla Benassa, mutta luksuksesta tuleekin maksaa enemmän, eihän se muuten luksusta olisikaan. Se, saako ylihinnalla aina parasta, jääköön arveluiden varaan.

Veneitä satamasta tietenkin löytyy, toinen toistaan korskeampia ja komeampia. Venepaikkoja satamassa on yli 1.000 kappaletta. Ja jos satut omistamaan 35-metrisen jahdin, niin silläkin vielä mahdut satamaan sisään.

Tämä lienee varattu turistien huviajeluita varten

Parkkipaikka oman kämpän edessä

Onhan tämä hieno, vaikka vähän outo satama. Kaikkialla näkyy häpeilemätön ökymeininki. Rahalla saa ja muskeliveneillä pääsee. Onko tämä tyylikästä, se on eri asia. Mutta mielellään minä täällä kävelin ja ökyrikkaiden menoa ihmettelin. Jokainen tyylilllään ja rahkeittensa mukaisesti. Kuten Laulava metasetä J.Sillanpää, jolla on täällä myös loma-asunto.

Saarille kuljetaan siltojen kautta

Piparkakkusilta

Intialaisia pagodeja vai ehkä lintuhäkkejä?
Yksi erinomaisen hyvä asia on satamasta vielä kerrottava. Sen vesi on puhdasta. Niin puhdasta että se on vuosittain ansainnut Sinisen lipun, eli eurooppalaisen tunnustuksen, joka edellyttää erityistä puhtautta, siisteyttä ja toimivuutta niin rannalta kuin sitä huuhtelevalta vedeltä.

Kalat käyvät ahnaasti pullanpaloihin kiinni
Me emme jää pidemmäksi aikaa satamaan hengailemaan, vaan ohitamme kalliit kahvilat ja ravintolat ja suuntaamme eteenpäin kohti rahvaan lomaparatiisia, tuota 70- ja 80-lukujen aurinkomekkaa, Torremolinosta.

Puerto Marina jää taakse kun me suuntaamme kohti Torrea

3 kommenttia:

Kimmo Linkama kirjoitti...

En ihmettele, että laulavalla metasedällä on kämppä juuri tuossa. Kuinkapa muutenkaan.

Rakennusten muodot ovat kyllä todella häkellyttävät. Tällaista voisi luulla näkevänsä Dubaissa tai jossain vastaavassa, mutta toisaalta ehkä liika raha tuottaa samanlaista pseudoarkkitehtuuria minne hyvänsä. Ja nuo lintuhäkit – sinne voi sitten pistää papukaijansa tai metsästyshaukkansa yöksi.

Sataman syväys jäi kiinnostamaan. Jos sinne pääsee 35-metrisellä purjeveneellä sisään, niissä on köliä jo monta metriä. Nuo prutkupaikat talojen edessä luultavasti ovat matalampia, joten isolla purkkarilla saanee olla tarkkana.

Fissuhässäkkä on melkoinen. Pullarosmot. Voin melkein kuulla korvissani mulinan, kun sata kalaa on saman pullanmurun kimpussa.

PauliinaS kirjoitti...

Huh mitä luksusta! Ehkäpä tuossa voisi tosiaan ihmettelemässä käydä mutta oloaan ei kotoisaksi tuntisi... Prutkupaikat... hih! Niitä lie mutta luksusta sekin..

Marjattah kirjoitti...

Nyt kyllä loksahti suu auki...! Ehkä jätän tämän kohteen väliin , kiitos että kiertelet puolestamme ;)