sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Erään matkan anatomia, osa 11: Fuengirolan paras optikkoliike

Kyllä! Sen tiedän. Mikä on Fuengirolan paras optikkoliike. Siitäkin huolimatta, että vietin kaupungissa aikaa hyvin vähän.

Ja se on Masvision eli +Vision-ketjuun kuuluva optikkoliike kaupungin keskustassa, lähellä juna-asemaa (itse asiassa samassa korttelissa). Jota vetää optikko Ari Simoinen yhdessä puolisonsa Antti Penttisen kanssa.


Ja mistä tämän tiedän? No minäpä kerron. Minulla on sisäpiirin tietoa!

Taustaa:

En ole blogissani paljoakaan, jos oikeastaan mitään, kertonut aiemmasta työhistoriastani. Mutta hyvän asian eteen voin sen nyt tehdä.

Olin reilut 13 vuotta töissä  Suomen suurimmassa optikkoliikeketjussa, jossa myös Ari oli tuolloin töissä. Minun tehtäväni liittyivät markkinointiin, PR- toimintaan ja lehdistöyhteistyöhön. Toimipisteeni oli pääkonttorilla. Ari oli kentällä optikkona.

Kun lähdin firmasta pois ja muutin Viroon, toimi Ari tuolloin koko ketjun suurimman, Aleksanterinkadulla sijaitsevan lippulaivan myymäläpäällikkönä. Myöhemmin hän siirtyi tästä vielä aluepäällikön tehtäviin, mutta se kaikki tapahtui minun lähtöni jälkeen. Ketjukin oli ymmärtänyt hänen erikoislaatunsa. Ja Ari on erikoislaatuinen.

Emme tunteneet toisiamme työkuvioiden ulkopuolella emmekä töissäkään tavanneet päivittäin. Mutta yhteistyömme, kun sellaista tarvittiin, sujui aina mutkattomasti. Ari oli luotettava. Ari oli taitava.  Ja aina kun tarvitsin rinnalleni markkinointitapahtumiin luotettavaa ja äärimmäisen miellyttävää ammattilaista, johon voin luottaa, ajatukseni kääntyivät Ariin.

Kun kuulin että Ari oli lähtenyt meidän entisestä yhteisestä työpaikasta ja aloittanut Espanjan Aurinkorannikolla oman liikkeen, olin iloinen. Ja olin satavarma siitä ettei se voi olla kuin menestys. Parempaa ja taitavampaa optikkoa pitää etsiä. 

Ja sitten asiaan:

22.2.2019 astuin uteliaana Fuengirolan Masvisioon. Tapasin samalla liikkeen toisen vetäjän, Arin puolison ja kehysmyyjän Antti Penttisen. Mukanani toin Seija Rummukaisen, joka etsi itselleen sopivia aurinkolaseja ja jätin hänet Antin käsiin.

Samalla kun me Arin kanssa vaihdoimme kuulumisia - olihan siitä jo reilut 10 vuotta kun olimme kasvoikkain kohdanneet - seurasin miten Antin ja Seijan kehysvalinta sujuu. Ja huomasin, että Antti on juuri se mitä Arin optinen osaaminen tarvitsee rinnalleen. Rauhallisesti ja hoputtelematta Antti kartoitti ostajan, eli siis tässä kohtaa Seijan tarpeet ja toiveet. Hienotunteisesti selvitti hintahaarukan, joka ostajalla oli mielessään. Ehdotti, mutta ei tyrkyttänyt. Seija oli myyty. Ja oikeat kehykset löytyivät.

Tämä kaksikko, Ari ja Antti, toimii! Arin taidot ja kyvyt jo tiesinkin, Antti osoittautui omalla sektorillaan yhtä lailla ammattilaiseksi. Jos minä hankkisin silmälasit tai aurinkolasit Fuengirolasta niin tietäisin tasan tarkkaan minne mennä!


Ari Simoinen käy läpi Seijan kanssa kehysten ja linssiin huoltoon liittäviä kysymyksiä. Antti esittelee taustalla kehyksiä toiselle asiakkaalle.

Ari tarkistaa että valitut kehykset istuvat päähän oikein. Jos niin ei ole, kehyksiä voi vielä lämpökäsitellä jotta niihin saadaan paras mahdolllinen istuvuus.

Vielä yksi tarkastus ja varmistus siitä että kehykset eivät tule jatkossakaan painamaan korvan takaa.


Jälkikirjoitus:

Tästäkin jutusta tuli aivan erilainen kuin mitä alun alkaen ajattelin. Ajatuksenani oli aluksi kirjoittaa lyhyesti, vakuuttavasti ja ilman tunteita tai henkilökohtaisuuksia. Kyllä tässä allakin kaikki on faktaa, vähän tiukemmassa paketissa vain:

Mikä? - Fuengirolan Masvision (+Vision) on osa suurempaa kansainvälistä optisen alan ketjua, joka on takuu siitä, että niin kehysvalikoimat, optiset laitteet kuin henkilökunnan osaaminen ja koulutus edustavat jatkuvasti alan viimeisintä osaamista.

Ketkä? - Ari Simoinen on suomalainen optikko, jonka osaaminen ja kyvyt ovat suomalaisissa optisen alan ammattipiireissä tunnetut. Kehysmyyjä Antti Penttinen on ammattitaitoinen ja asioihin paneutuva myyjä, jonka kanssa on ilo asioida.

Missä? - Masvision eli +Vision sijaitsee Fuengirolan keskustassa, juna-aseman läheisyydessä, helppojen yhteyksien päässä

Miksi? - Masvisionissa saat vastinetta rahoillesi. Ei humpuukia. Vain asiantuntemusta, taitoa ja osaamista. Alansa parhainta.4 kommenttia:

Kimmo Linkama kirjoitti...

Kunhan päästään Tiinan kanssa kahdestaan Hispaaniaan (tapahtuu ennemmin tai myöhemmin, kun itse en ole siellä koskaan käynyt – ihme kyllä), saattaapa olla, että tulee asiaa Fugen parhaaseen optikkoliikkeeseen. Näkö muuttuu sitä vauhtia, että jos tässä vuosi tai pari vierähtää, resepti luultavimmin on muuttunut.

Ja vaikkei olisikaan, luulen, että piipahdamme liikkeessä silti :)

Vallaton mummeli kirjoitti...

Siis lisää tosi mielenkiintoista ja ennenkuulematonta! Mulla on ollut vähän kaikenlaista menoa ja tällä kertaa aloitin lukemisen kohdasta 14. Siellä mielessäni mietin, kuka on Ari. Luulin hänen olevan jopa Herra Rummukainen, tarkemmin ajatelematta, että tiesin huone olevan Risto. No, minunkaan ei pitänyt takertua tähän, kaiken upean nojatuolimatkailijan kokemuksen jälkeen, mutta tämä postaus oli kiva lisä kylläkin �� toivoo vallaton mummeli, joka puhelimella tätä sipaisee, eikä yhtään tiedä, miten paljon on kirjoitusvirheitä, eikö uskalla palata aikaisempaan tarkistamaan. Bittiavaruuteen tämä kuitenkin katoaa, mutta tulipa kommentoitua ��

Anonyymi kirjoitti...

Piti mun kuitenkin sillä puhelimellakin kirjautua ja tuo mun linkki vie ihmeelliselle sivulle, jossa väitetään mun lukevan vain kahta blogia :). "huone olevan Risto" tarkoittaa tietenkin "hänen olevan Risto" Kysymysmerkit ovat puhelimella tehtyjä hymiöitä. "eikö uskalla" tarkoittaa "eikä uskalla" (tuollaisen virheen kyllä vahingossa voi lukea oikeinkin edes virhettä huomaamatta).

Tuossa edellisessä kommentissani näkyy olevan roskakori, että kai sen voisi itsekin poistaa. Jätän nyt kuitenkin esimerkiksi ja ojennukseksi, että puhelimalla sipaisten kirjoitettu teksti on aika vaikeaa, eikä yhtään tiedä, mitä tuleman pitää. Se nimittäin muuttaa sanan ihan omia aikojaan, vaikka ensin muka näyttää, että kaikki ok.

Joo, joo tiedän, että ihan turha näitä kommenttini virheitä on tulla tänne uudelleen kommentoimaan, mutta...

Tiina Linkama kirjoitti...

No worries Vallaton Mummeli, ainakin minä heti tulkitsin automaattisen tekstinkorjaajan tekemät virheet oikein. On muuten viheliäinen 'tuki' tuo automatiikka. Välillä tulee sellaista tajunnanvirtaa ettei itsekään ymmärrä mitä se halvatun järjestelmä oikein ajattelee.