perjantai 30. lokakuuta 2009

Pieni yövieras

Saimme eilen pienen yövieraan, joka muutaman päivän kuluttua muuttaa meille pariksi kuukaudeksi asumaan.

Kyse on herra Rummukaisesta, Peipsin sipulikoirasta. Samasta urheasta veikosta, jonka pelastimme yhdessä Seija-ystävättäreni kanssa Varnjan kyläteiltä paleltumasta vuosi sitten. Pienestä, urheasta koirasta, jota elämä ehti kolhia aika kovaa sen ensimmäisinä elinvuosina.

Vuoden verran on siis Rummu asustellut Seijan ja Riston luona. Ja nyt tulee meille pariksi kuukaudeksi hoitoon, kun Seijan ja Riston tie vie Vietnamiin.

On tätä eilistä tapaamista jännitetty pitkään. Toisaalta sitä on myös valmisteltu saamiemme hyvien neuvojen mukaan. Eli muutamainen énsikohtaaminen on suoritettu valvotuissa ja neutraaleissa olosuhteissa. Kierretty lampea peräkanaa, haisteltu toinen toisen pissoja, sitten jo kävelty puistoteitä ritirinnan. Nuuskittu varovasti remmien päässä.

Ja eilen sitten koirat saivat olla vapaina meidän aidatulla pihalla. Jännitimme sitä mitä tapahtuu kun Rummukainen tulee Latten reviirille ja miten sujuu kahden niin eriparisen koiran kohtaaminen.

Ensikohtaaminen vapaana oli hurjaa katsottavaa: iso koira ja pieni viilettivät pitkin pihaa, pieni pelkäsi, iso oli yliriehakas. Mutta rauhottuihan se meno ensi riehan jälkeen.

Tässä kuvasarjaa meidän Daavidista ja Goljatista:Hyvin meni siis kohtaaminen. Ruokailujenkaan kanssa ei ollut ongelmia. Ja yö nukuttiin sopuisasti yhdessä.

Tästä on hyvä jatkaa. Tänään viemme Rummun vielä oman perheen luo, mutta muutaman päivän kuluttua nuori herra muuttaa meille kahdeksi kuukaudeksi.

Tämä talo herää jälleen eloon - portaissa kaikuu jälleen kahdet erilaiset kynnenkopinat: isot ja tömisevät ja pienet ja kipittävät.

6 kommenttia:

emo kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Kuvittelenko vain kuvista, vai vaistosiko Latte pienen pelon, ja koetti olla vähän varovainen, ettei säikyttäisi?

Marjattah kirjoitti...

Hellyttävä kuvasarja! Kerrassaan mukava uutistapahtuma :)

Onukoo kirjoitti...

Hauska kuvasarja. Latte on selvästi aikuistunut ja osaa siis käyttäytyä hyvin,
Rummukainen lie tuttuun tapaansa mies, joka ei pienistä hötkyile.

Sylvia kirjoitti...

Ai kun kiva että meni näin hienosti! Latte näyttää tosiaan ottavan vähän varovaisesti tämän pienen kipittäjän kanssa, on vähän isoveli-syndroomia. Että hyvä näin! Ja varmasti kiva teille kaikille!

Tiina Linkama kirjoitti...

Laitan vielä samasta aiheesta jatkoa erillisessä postauksessa.

Kiitos kaikille kommenteista!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihania koiria !!
Rummukainen ja Latte ihanat nimet !
Kaikkea hyvää yhteiseloon !

t.RW