lauantai 10. syyskuuta 2011

Nosferatun ruttolaiva

Kauhuelokuvien ystävät muistavat ehkä filmin Nosferatusta eli Transylvanian kreivistä, herra Draculasta, joka matkasi laivalla täynnä kirottua ruttomultaa?

Minä olen tänään yhdessä Kimmon kanssa täyttänyt laivan täyteen multaa, ruttoa mullassa ei ole, mutta rikkaruohojen juuria luultavasti sitäkin enemmän. Laivani ei seilaa minnekään, tuskin pysyy enää vuotta kauempaa pystyssä. Mutta ajatuksena on siihen ensi kesänä istuttaa hieman kukei eli kukkia ja kasveja.


Typerän näköiset kevytsoraharkot peitetään vielä mullalla ja lunnonkivillä.

Miksi ihmeessä tällaista puuhaan, voisi blogikansa kysyä, ainakin ne jotka tietävät, että juuri nyt pitäisi meidän tehdä taloa valmiiksi rempalle - ei kukkapenkeille.

Minä vastaan kysymykseen: haa! Sillä Nosferatun vene on kiinteä osa remppaa.

Selitän.

Minitalkoolaiset, Aatos ja Aare, antoivat meille tehtävän kuoria vanhan ja puretun terassin alta mullat pois, aina hiekkaan asti. Helpommin sanottu kuin tehty. Kun pitää viedä vanhat mullat jonnekin. Me veimme ne vanhaan veneeseen, joka on retkottanut talon yhdellä nurkalla jo pitkään.

Täältä siis siirtyy (aika hiekkaista ja soraistakin) multaa Nosferatun lauttaan.

Nyt vene on täynnä, mutta terassinpohja on vielä vaiheessa. Täytyy pohtia jatkoa, minne vanhaa hiekkaista ja soraista multaa kipata. Tontilla tilaa ei ole paljoakaan - tonttihan on pieni, talo suuri. Ja tontille pitää jossain vaiheessa saada tuotettua talkoita ja remppaa silmällä pitäen iso kasa puutavaraa, terassin anturoiksi suunniteltuja elementtejä (ei aavistustakaan mitä ne ovat) ja ties mitä.

Silti, minulle tuo Nosferatun laiva antaa ajatuksia tulevaan kesään, ehkä siihen saisi istutettua kauniin perennapenkin, tai jos ei perennoja niin ainakin kesäkukkia.

Tällaisia sekalaisia ajatuksia pyörittelee Võsulla Tiina.

9 kommenttia:

Rummun äiskä kirjoitti...

Hyvä idea, ensi kesänä vene täyttyy kukkamerestä ja ilahduttaa meitä heti tontille kääntyessä!!!

Kyllä nainen vaan on viisas!

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos Rummun äiskä - minustakin tämä oli sellainen hyvä kaksi-kärpästä-yhdellä-läimäyksellä -ratkaisu!

aare kirjoitti...

Muistakaa kaivaessanne varoa niitä maassa olevia sähköjohtoja !!

Sylvia kirjoitti...

Joo, maanmainio idea! Raunioromantiikkaa!!
Mutta perennoista en tiedä, juuret saattavat talvella paleltua, niin että lyö keväällä täyteen orvokkeja ja sitten myöhemmin kesäkukkia.
Orvokin siemeniäkin voisi siihen sirotella, itävät sitten keväällä, jos ei raski valmiina ostaa. Mutta eihän siellä kukat juuri mitään maksa.

Tiina Linkama kirjoitti...

Sylvia - kiitos vinkistä.

Mutta nyt pitää minun vähän marmattaa, ihan yleisemmin, ei vain Sylvialle.

Kun ihmiset kovin usein toteavat että siellä Virossa ei maksa mitään tai on niin halpaa jne.

On täällä, suomalaiselle tai ruotsalaiselle kukkarolle ajateltuna. Mutta minä esimerkiksi ansaitsen rahaa tasan tarkkaa Viron alhaisen hintatason mukaan - mikä loordi olisin jos voisin kysyä majoituksesta Suomen hintoja - joten kaikki muutkin hinnat, kukat, ruuat, huonekalut etc. ovat minulle kalliita tai jos ei kalliita niin ainakin normaalihintaisia.

Tämän moni unohtaa kun kuvittelee minun elävän täällä herroiksi kiitos matalan hintatason.

Sylvia kirjoitti...

No niinhän se tietenkin on, mutta en ainakaan minä luule sinun ihan Krösös olevan, vaikka taloja osteletkin ihan alvariinsa :-D

Josko laittaisin täältä vähän siemenöitä, vai onko sellaiset ihan ilmaisia teillä päin? ;-/ kun naapureiltkin voipi ostaa, siellähän niitä vasta halvalla myydäänkin.

Jos laitan, niin mitä toivotaan??

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiltti kulta Sylvia - lämmin kiitos ajatuksesta, jälleen.

Vaan sinähän tiedät että olen maailman huonoin siemenkasvattaja.

Joten jätetään asia ensi kesään tai kevääseen. Vähän nyt himoan syysalennusmyynneissä olevia sipuleita, mutta ehkä pysyn kovana.

Ja joo, en taida olla ihan Kroisos, talot syövät enemmän rahaa kuin tuovat. Mutta kuka käski...

Vallaton kirjoitti...

Tiina orvokit ovat ainakin 2-vuotisia ja siementävät sitten itsekin. Minusta niitä orvokin siemeniä kannattaisi ripotella jo nyt, vai olenko ihan väärässä. Orvokkihan sitten kestää pieniä pakkasiakin.

Nimetön kirjoitti...

Toihan oli hieno idea! Olen itse suuri kierrätyksen ja vanhan tavaran (kotimies sanoo "romun") ystävä, ja toi näytti aivan mielettömän hienolta! Ja miltä se sitten näyttääkään, kun kukkaset kunnolla hulmauttavat terälehtensä auki. Wau.
T:Jaana