tiistai 12. heinäkuuta 2011

Traktorimiehet ajavat omia polkujaan - Ihme nro 1 sarjassa 10 Otepään Ihmettä

Käväisin eilen Otepään turismi-infokeskuksessa hakemassa Villa Ottiliaan lisää esitteitä ja karttoja. Ja samalla tapasin infokeskuksen uuden johtajan, Ene Reedin, jonka kanssa keskustelimme Otepäästä matkailukohteena ja niistä toimenpiteistä, jotka lisäisivät paikkakunnan kiinnostavuutta myös suomalaisten matkailijoiden silmissä.

Olimme molemmat sitä mieltä, että Otepää on oivallinen matkakohde, mutta kaipaa lisää markkinointia. Liian harvat ulkomaalaiset tuntevat paikkakunnan monipuolisen tarjonnan. Urheiluväki tuntee Tehvandin stadionin ja monet Tartto-maratonin tapahtumat, mutta luontoturistit eivät välttämättä tiedä miten paljon paikkakunnalla onkaan tarjota.

Ene pohti sitä, että meidän pitäisi pystyä hetkeäkään epäröimättä luettelemaan ainakin 10 hyvää syytä valita juuri Otepää matkakohteeksi.

Siitä lähdin sitten ajelemaan eteenpäin, kamera etupenkillä. Suuntana oli Keeni, jossa on upeita peltomaisemia. Ja mietin sitä, mitkä olisivat minun 10 hyvää syytä suositella Otepäätä matkakohteeksi. Eihän meillä ole Eiffelin tornia eikä Disneylandia tarjota, mutta meillä on tarjota paljon fantastisia näkymiä, sinisiä järviä, vehreää kumpuilevaa maastoa, on luontopolkuja, näköalatorneja, polkupyörä- ja kävelyreittejä. On muutama museo, kartanoita ja vanhaa perinteistä asutusta ja herttaisia kyläyhteisöjä. Seikkailupuisto ja golfkenttä ja tietenkin upea Pyhäjärven uimaranta.

Ja meillä on peltoja! Ehkä kaikki eivät laittaisi peltomaisemia ykkösnähtävyydeksi, mutta minä, kaupungissa koko ikäni asunut, rakastan näitä värikkäitä laajoja väripintoja, jotka huojuvat tuulessa kuin meri.

Ja kuin vakuudeksi kävin napsimassa seuraavia peltokuvia. Päivän kuvausteemana: traktorimiehet ajavat omia polkujaan.

Ja loppuun vielä muutama kuva herttaisista peltonäkymistä ja niittykukista ihan yleisemmin:3 kommenttia:

Mannu kirjoitti...

Oi mää kans rakastan peltoja! Autolla ajellessamme kommentoin ainakin jokaisen vehnä-ja ruispellon; harvinaisempia kun näillä seuduin ovat...

Lehdessä oli joku päivä kolumni, jossa jaoteltiin ihmiset luonteidensa perusteilla sittereihin ja rovereihin. Traktorimiehet taitavat olla rovereita...

Tiina Linkama kirjoitti...

Hauska löytää toinen peltoherännäinen.

Juu, traktorimiehet ovat selkeästi rovereita. :)

aimarii kirjoitti...

Kyllä laajat hyvin hoidetut pellot minun mielestäni ovat kauniita myös. Eritoten ihailen keväisiä oraspeltoja sekä syyspuolen tuleentuvia viljapeltoja, joilta tuoksahtaa nenään jo viljan tuoksu.
Kuvissasi lienee maamies viljankorren vahvistaa levittämässä?