torstai 21. lokakuuta 2010

Bussilla Helsingissä

Oi auttakaa mua tonttua.

Olen tulossa Helsinkiin enoni hautajaisiin ja nyt minun pitäisi siirtyä joko Länsisatamasta tai Kanavaterminaalistsa, riippuen siitä minkä laivayhtiön valitsen, Hietaniemen uuteen kappeliin (Hietaniemenkatu 20). Ja sieltä sitten Laulumiehiin, Hietaniemenkatu 2. Ja sieltä sitten jossain vaiheessa ilmeisesti Siltamäkeen.

Miten se tapahtuu?

En ole herran aikaa matkannut  bussilla. Vieläkö busseista saa ostaa lippuja? Arvaan että HKL:llä on ultrahienot kotisivut. Mutta tämä lippuasia vielä ihmetyttää? Mitä lippu maksaa ja mistä sen saa ostaa?

Ja sitten tällainen infoluonteinen asia, joka ei oikeastaan liity tähän mitenkään. Minulla on duha. Gamala duha. Ainahan se isgee juuri gun bidäisi mennä johongi tai tehdä jodagin.

SNIIIIISK. Köh köh.

9 kommenttia:

Anne-Mari kirjoitti...

Lipun voi ostaa ihan kuljettajalta, jos lippuautomaattia ei ole lähettyvillä. Kuskit eivät ole vielä niin modernisoituja (vaikka sekin on edessä), että eivät myisi lippuja. Aikuisten kertalippu on muistaakseni 2,50e.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos tiedosta Anne-Mari (ja tervetuloa blogin lukijaksi! Aina on mukava nähdä uusia kasvoja tuossa lukijapalkissa.)

Anne-Mari kirjoitti...

Jos Länsisatamasta lähdet, on matka todella lyhyt, kävellen ei menisi kauaa. Bussi 15 ja 15A lähtee sieltä terminaalista, mutta eipä siitä 15:a kamalasti hyötyä ole, kun jo seuraavalla pysäkillä pitäisi jäädä. 15A saattaa mennäkin hautausmaan lähelle, kannattaa varmistaa kuskilta. Mutta jos päätät kävellä, niin kun olet tullut terminaalista kävelet kenties vanhoja junaraiteita pitkin (jos ne siellä vielä ovat)ja eteen tulee työmaa, jossa tehdään ns. autotiesiltaa ja käännyt vasemmalle ja kävelet isohkoa siltaa, jossa kulkee autoja, kohden ja siitä seuraatkin sitten hautuumaan muuria niin pitkälle, että tulee portti. Ensin Länsisatamasta katsottuna on ortodoksinen hautausmaa ja välissä pieni autotie ja sen toisella puolella se toinen.
Ja kaikki ihmiset, jotka siellä lähettyvillä on (elleivät ole turisteja) tietävät hautausmaan ja luulenpa, että sen näkee jo hyvän matkaa. Pahoittelen tätä pitkää selittelyä, en koskaan ole ollut ihan terminaalissa asti, joten en tiedä siellä liikkumisesta, mutta koska asun Ruoholahdessa, osaan muuten neuvoa.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kyllähän minä Hietsun hautausmaan tiedän vanhana helsinkiläisenä. Mutta, se ei ole nyt ihan kristallinkirkasta että missä on Uusi kappeli. Krematorio on hautausmaan ulkopuolla, eikö niin. Sitten on yksi kappeli siinä heti Marian sairaalaa vastapäätä (melkein). Mutta onko uusi kappeli se rakennus sen päätien päässä, lähellä esim Kekkosen hautaa?

Luulen, että tosiaan kävelen, vaikka pitääkin retuuttaa pientä matkalaukkua mukanani, onneksi siinä on pyörät. Liikenne vaan on niin vastenmielisen kovaa siinä kohtaa. Voisin yrittää luovia sieltä ortodoksipuolelta kappelille. Hm.... täytyy tutkia reittiä.

Anne-Mari kirjoitti...

Kävelet hautausmaan loppupäähän ja siellä on autotien puolella kellertäväksi tai beigeksi rapattu sisäänkäynti/portti jonka yhteydessä rakennus. Olettaisin sen siis olevan siellä.

Tiina Linkama kirjoitti...

Juu, googlasin sen Uuden kappelin. Olenkin ollut vaan Vanhassa aiemmin.

Nyt olisi vielä opiskeltava junallakin matkustelu. Vieläkö paikallisjunissa on ne erilliset lipunmyyntivaunut? Ja voikohan siellä maksaa kortilla? Ei ole latin latia tai sentin senttiä mulla tällä hetkellä teikäläistä valuuttaa. No eiköhän seinästä saa terminaalissa rahnaa.

savisuti kirjoitti...

Jos jatkat jossakin välissä Siltamäkeen niin sinne pääset Rautatientorilta bussilla 70v laiturilta 8 tai Kampista bussilla 70T. T-linja kestää kauemmin, kulkee Malmin kautta, V menee moottoritietä ja on hiukan nopeampi.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos vielä kerran kaikille kommentoijille.

Nyt on tilanne kuitenkin taas muuttunut ja me lähdemmekin koko perheen voimin Suomeen. Minä hautajaisiin ja Kimmo hoitelemaan Lohjan talon asioita.

Eli jää tällä kertaa kokeilematta HKL:n palvelut.

Ulkona sataa räntää. Mikä lienee sää Suomessa.

Marjattah kirjoitti...

Osanottoni perhesurun takia Tiina! Toivottavasti nuha jo hellitti.
Siirtymisongelmasi jo ratkesivatkin. Mutta jatkossa suosittelen (jos usein käyt Hesassa), että hankit esim. R-kioskista kestolipun, johon voit ladata rahaa haluamasi määrän. Sillä on näppärä surffailla busseissa, metrossa ja ratikoissa. Tunnin sisällä kortin näyttämisestä on vapaa vaihto-oikeus.
Hesanreissuilla me aina jätetään auto seisomaan, ja liikutaan julkisilla. On inhottavaa autoilla keskustassa.

Voi myös ostaa turistilipun 1 tai 3 päiväksi, jolla saa mielin määrin matkustella.