keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kolme tapaa ottaa lopputili - täydennetty bloggaus

Lehdet, niiin kotimaiset kuin kansainväliset ovat olleet eilen ja tänään täynnä uutisia JetBlue -lentoyhtiön stuertista Steven Slaterista, joka 28 palvelusvuoden jälkeen lopulta poltti kääminsä ja irtisanoutui näyttävästi. Jouduttuaan asiakkaan kanssa sanaharkkaan hän jatkoi sanasotaa koneen kuulutusjärjestelmän kautta sanoutuen samalla irti duuneistaan: "Nyt riitti!" Hän sen jälkeen nappasi pari olutta tarjoilukärryistä ja poistui koneesta näyttävästi varauloskäytävän eli ilmatäytteisen liukumäen kautta.

Steven Slateristä tuli samoin tein kansainvälinen sankari - useimmat meistä kun ovat vain haaveksineet lopettavansa tylsän työnsä ja ottavansa hatkat mitä mielikuvitellisemmalla tavalla. Steven Slater teki sen.

Hänestä on tullut muutamassa päivässä Facebook-sankari, jonka sivuille tulvii kannustusviestejä, kuten: Nostan maljan kunniaksesi! ja "Niin sitä pitää!"

Tässä lyhyt lainaus  All Facebook -sivuilta:

His outburst has generated quite a bit of support online. His Facebook page has 19,769 fans at the time of publication, with thousands more following various support pages such as Free Steven Slater, the Steven Slater Tribute Page, the I Support Steven Slater page and I Hate the Motherfucker Who Called Steven Slater a Motherfucker page. There are reportedly some people claiming to be collecting funds for his legal defense but this has not been confirmed by Slater himself.


Törmäsin eilen netissä toiseenkin näyttävään irtisanojaan, enkä epäile lainkaan, etteikö tämäkin nuori nainen päätyisi Steven Slaterin tavoin niiden legendojen joukkoon, joista kerrotaan myöhemmin tarinoita leiritulilla, tai ainakin työpaikkojen kahvihuoneissa.

Nuori nainen, nimeltään Jenny, kyllästyi olemaan apulainen pomolle, joka kaikesta päätellen oli aika limanuljaska. Viimeinen pisara oli kun Jenny kuuli, että mies käytti hänestä puhelimessa nimitystä kollegalleen:  HOPA (Hot Piece of Ass).

Jenny jätti irtisanomisensa e-mailin kautta, jonka hän lähetti samalla firman kaikille muillekin työntekijöille. E-mail koostuu valokuvista, joissa Jenny lähettää viestin esimiehelleen käyttäen apunaan ns. whiteboardia eli pyyhittävää valkeaa muistitaulua.
Kaikki jotka olette unelmoineet lähtevänne töistänne näyttävästi, katsokaa oheinen linkki. Näin Jenny teki sen: Jenny irtisanoutuu

--

Ja miten tämä postaus liittyy elämään Virossa? No, otinhan minäkin loparit tänne muuttaessani, vaikka en yhtä näyttävästi kuin Steven tai Jenny. Vieläkin tilanteen jännitys ja sen jälkeinen helpotus ovat vahvoina muistoissani.

---

Jatkan vielä aiheesta. Löysin netistä vielä paremman irtisanoutumisen. Tämä on ehdoton! Klikkaa tästä: Irtisanoutuminen työpaikan ruokalassa

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Todella hauskaa! Varsinkin Steven saa uutta duunia hakiessaan mukaan varmaan upeat suostukset entiseltä pomoltaan. diSpencer oli kanssa hyvää :D

isopeikko kirjoitti...

Peikko rupesi luulemaan, että se kolmas irtisanoutuja oli näyttelijä, joka vaan käveli johonkin firmaan ja esitti irtisanoutumisensa. Se läksi niin äkkiä karkuun siinä lopussa :)

Tuo Jenny-juttu paljastetaan huijaukseksi jutun lopussa olevan linkin takana.

Mutta tuollaiset jutut saavat kyllä ajatuksen virkistymään :) Kiitos.

Tiina Linkama kirjoitti...

Stevenille povataan

a) loppuelämä turmiota työttömänä
b) uutta uljasta karriaaria esim reality shown vetäjänä, jossa joka viikko esitellään joku räväkkä irtisanoutuminen.

isopeikko on oikeassa - nyt on juttun loppuun näköjään lisätty linkki, jossa paljastuu koko juttu huijauksesi. Sääli. Olisi ollut hauska uskoa tähän tarinaan.

mm kirjoitti...

Uusi formaatti siis TosiTv-sarjaksi :)