tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 11.12.2012
Ihan vaan vinkkinä

Tämä on Dorpat.
Tääl on hienot torpat.
Kun syttyy valot täällä
on juhlaa joka säällä.

On Supilinn ja Karlova
ja jännä tikutorni.
On tarjonta tääl valtava
- ja yksi patsas korni.

Kun tulet meille lomalle
niin jos et itse kekkaa,
me sulle vinkin annamme:
sun kandee Tartto tsekkaa!


------

Yllä oleva kuva on otettu viime vuonna. Jos haluat katsoa lisää kuvia, ihan ajantasoisia, eli eilen otetttuja, löydät niittä täältä: Pieni kävelyreitti Emajoen rannalla

6 kommenttia:

Rummun äiskä kirjoitti...

Tulen tsekkaamaan Tarttoa tällä viikolla.
Kutsuu koti, nämä kuvat ja runo.

Maris kirjoitti...

Hah, hauska runo! Mutta mikä niistä Dorpatin patsaista on korni? :O

Tiina Linkama kirjoitti...

Tartosta löytyy mielestäni ehkä mahdollisesti maailman rumin patsas. Siinä aikuinen mies taluttaa itsensä kokoista vauvaa. Ilmeisesti taiteilija on yrittänyt tutkia ihmisen mittasuhteita tms. mutta tulos on vain ja ainoastaan korni.

Koitan etsiä kuvaa - jotenkin pelkään että sormi ei ole suostunut edes painamaan kameran liipasimesta patsaan kohdalla. Jäykistynyt shokkiin.

Maris kirjoitti...

Kuvaamasi patsas kuulostaa melko omituiselta, mikähän taidepläjäys se on olevinaan. Jos löydät kuvan niin olisi kyllä mielenkiintoista ihmetellä taideteosta.

Tiina Linkama kirjoitti...

Maris, kuten epäilinkin, en löytänyt patsaasta yhtään kuvaa mistään varastoistani. Ilmeisesti se on niin hirveä, että sen kuvaaminen on ollut ylivoimaista.

Seuraavan kerran kun mennään Tarttoon niin otan asiakseni ikuistaa sen. Vaikka henki menisi.

Suski kirjoitti...

Hieno kuva! Tarttoa pitäisi kyllä joskus päästä vähän katselemaan. Kaikki siellä käyneet kehuvat kaupunkia. Sitä patsasta en ole kenenkään kuullut kehuvan, tosin ei sitä ole kukaan ennen edes maininnut. =)

Tai jos totta puhutaan niin olen käynyt Tartossa. Heti siinä kaupungin pohjoislaidalla on suuri halli, jossa kävin koiranäyttelyssä, mutta itse kaupunkia en ole nähnyt.