tiistai 17. tammikuuta 2012

Tallinna, Chris ja me - osa 3: Vanhassa kaupungissa

Meidän kolmeosainen tapaaminen ihastuttavan, riemastuttavan, rakastettavan Chrisin kanssa päättyi Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Tietenkin. Onhan vanha kaupunki upea, vaikka se on niin turisteille tuunattu.

Chris oli ehtinyt jo edellisenä päivänä tutustua vanhaan kaupunkiin. Oli kiipeillyt Toompean mäellä ja ihastellut keskiaikaista kaupunkia ylhäältä ja alhaalta. Illassa hienosti ja tyylikkäästi valaistu kaupunki oli tehnyt vaikutuksen nuoreen mieheen, joka arvostaa historiaa, arkkitehtuuria ja kaupungin ominaislaatuista tunnelmaa. Chris totesi: "This is my favourite city!" ja jatkoi: "But then, that was what I said about Krakow.. Well, I seem to love all the cities I visit."

Me kuljimme pitkin Tallinnan vanhan kaupungin katuja ja ihailimme äärimmäisen komeita näkymiä, mustaa taivasta vasten kurkottelevia kirkontorneja. Ja mietimme sitä, miten vähän kouluaikoina kukaan meille kertoi menetetystä Virosta, silloisesta neuvostotasavallasta. Oli kyse Kreikasta tai Suomesta.

Niguliste-kirkko yössä

 Näkymää Raatihuoneentorille

Vapauden risti  - kerrankin valaistuna!

Jaani kirik Vabaduse väljakulla

 Näin ilta meni, vanhan kaupungin kaduilla vaellellessa. Illan päätteeksi päädyimme minun lempipaikkaani, Hell Huntiin, joka ei ole sen kummempi kuin muutkaan Tallinnan vanhan kaupungin kapakat. Se vain sattuu oleman minulle tuttu paikka, jossa aina käyn jos vain satun Tallinnaan. Ehkä ihastukseen vaikuttaa paikan nimi. Hell hunt = lempeä susi. Ja niistähän minulla on kokemusta! Ensin Ronjasta ja nyt Lattesta!


Chris testaa virolaista olutta. Oli hyvää.

5 kommenttia:

Daphnion kirjoitti...

Oi, Hell Hunt on hurmaava baari. Tuli joulukuussa käytyä siellä ja ihastuin. :)

Tiina Linkama kirjoitti...

Oi Daphnion, meillä on yhteinen lempibaari! Ehkä joskus siellä tavataan!

Maria kirjoitti...

Monivivahteinen päivä on teillä ollut, Tallinna on upea(kin)- ainakin näin Tartosta katsottuna.

Tuo kirkko Vapaudenaukiolla on Pyhän Johanneksen (Jaani) kirkko.
Kaarlin kirkko on se kaksitorninen, kansallisarkiston suunnalla.

Tiina Linkama kirjoitti...

Maria - kiitos korjauksesta! Vaihdan nimen heti.

Unknown kirjoitti...

Joko kävitte moikkaamassa myös Nigulisten hienoja vahtimestreita ja lipunmyyjiä?