perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulukalenteri: 21.12.2012Mielikuvaharjoituksia niille joihin iskee viime hetken joulupaniikki

Unohda hoppu ja istu alas
kuvittele että oot iloinen valas.
Tai vatsaltaan pullea pingviini
tai nauravanaamainen delfiini.

Sukella siis meren siniseen syliin
ja tutustu siellä sen vetisiin kyliin.
Meressä kiepu ja volttia heitä,
kaulassa kanna sä levästä leitä.

Merenpohjasta nouda simpukka uusi
ja korista sillä sun jouluinen puusi.
Tai aseta se vaikka keskelle napaa,
valaat kun käyttävät sellaista tapaa.

Ja huomaatko että mieli on freesi
ja valoa tullut on sun arkeesi.
Jos sorrut sä kuitenkin siivousrumbaan,
kalat kutsuu sua heti uuteen zumbaan!

13 kommenttia:

Marjattah kirjoitti...

Tiinan joulukalenterin luukuista on päivä päivältä esiin kuoriutunut runoilija! Tästä tekstistä saisi syntyä uusi joululaulu, ehdottomasti :) Mainio runo ja kaunis, salaperäinen kuva.

(Kylläpä hämmästyin, sillä viime päivinä olenkin sukellellut meressä, poiminut simpukoita ja solminut leväseppeleen. Aivan kuin olisit omistanut tekstin minulle ;)

Mannu kirjoitti...

:) Mulla oli kamala feng shui -kausi tässä viikko sitten. Raivasin innolla kaappeja ja kuvittelin energian kiertävän ihanan vapaana kaapeissakin.. Buumi ei tietenkään riittänyt kaikkien kaapien penkomiseen, mutta löysin kyllä aarteita, joita en ole muistanutkaan; vuoden 2000- kerrostumasta mm. runon, jonka ystäväni oli minulle kirjoittanut... Ja v. 1998 kerrostumasta Olavin vauvakiharan (täyttää 16- vuotta kohta). Työkaveri totesi kuivasti, että varmaan sun olikin jo aika siivota kaappeja.
Taidan siirtyä uintikauteen, valaana.

marja p kirjoitti...

Kyllä tässä pelkää kohta olevansa se nauravanaamainen delfiini tai pulleavatsainen pingviini, kun jouluvalmisteluja tekee, pitää maistella kaikkea tekemäänsä, jotta tietää, mitä vierailleen tarjoaa! Jo pelkkä maisteleminen tuntuu tekevän tunkin olon, saati sitten jouluna, kun tunkee sisäänsä kaikki herkut. Pitää siis muistaa pysyä kohtuudessa! Hienosti runosuonesi pulppuilee aina vaan!!

Tiina Linkama kirjoitti...

Marjattah - eipäs nyt liioitella. Kuten aiemmin jo sanoin, runouteni liikkuu makkaraa on hiilloksella, sinappia viilloksella -genressä. Mutta hienoa jos runot kuitenkin ilahduttavat.

Mannu - mikäpä on kaappeja siivotessa, kun henki sattuu päälle. Muuten turhaa touhua, sanon minä.

marja p - arvaan että perhe kiittää kun ruokaa riittää! Ja sinut tietäen vielä ekstrahyvää sellaista.

aimarii kirjoitti...

Lueskelin joulukalenterisi alusta tänne saakka. Joka päivälle runonen ja riimittely sujuu vallan mahetsusti. Hyvä sinä.
Leppoisissa tunnelmissä täälläkin ollaan, ei tosin vesielementissä. Jäädyttelin kyllä jäälyhtyjä ja nopsaan jäätyivätkin, kun pakkanen on kirinyt -30.2.
Jouluntaikaa ja upeaa uutta vuotta 2013.

Anonyymi kirjoitti...

hm..pulleavatsainen pingviini..liippaa liian läheltä todellista minääni... Valitsin siis iloisen delfiinin ja päätin tehostaa mielikuvaharjoittelua lähtemällä uimahalliin sukeltelemaan ja kelluskeleman! Siellä on ulkona allas, jonka vesi on -4 asteista. Siinä aukeaa jo laiskemmankin delfiinin uniset silmät!

Jussi

Anjuusa kirjoitti...

Räppäsin tuon lystin runosi ääneen, sopii semmoseen just eikä melkein :)

mm kirjoitti...

Selailin nyt oman huushollin tyhjettyä nämä lukemattomat joulukalenterisi sivut läpi (samalla joulunkin...)
OLi ihan pakko pysähtyä tähän ja peukuttaa Anjuusan kommenttia.
Räppiä tämä on :)

Ja vaikka tuskin itse Otepäälle uskaltaudumme, niin lukiessani noita uuden vuoden mainosvihjeitä ajattelin, että voisi olla hyvä, jos teillä olisi (tai ehkä onkin) joku luottotaksi esim Tartosta, jonka hinnoitteluun voisi luottaa sekä tuotaessa että hakiessa... Ainakin Tallinnan taksit ovat aika monenhintaisia.

Tiina Linkama kirjoitti...

mm -mikäpä on tänne tulossa uskaltamista. Ei ole mitenkään vaarallista tai hankalaa. Ja kyllä meillä on tuttuja taksejakin joita voimme hälyttää paikalle, jos tarvis on. Mutta onhan toki matka Tallinnasta Otepään aika pitkä pirssillä tehdä: 225 kilometriä. Bussit ovat mainio tapaa myös matkustaa jos ei halua omalla autolla tulla!

mm kirjoitti...

Tartossa kävimme pari vuotta sitten bussilla. Mies kävi siellä laulujuhlillakin työn puolesta. Noista takseista mainitsin lähinnä siksi, että tallinnalaiset varovat monia yhtiöitä. En tiedä, onko sama myös Tartossa.
Nyt Mies on taas lähdössä Thaimaahan opettamaan pariksi kuukaudeksi ja minäkin käyn siellä parin viikon verran, joten ihan lähiaikoina Viro varmaan jää väliin :)

Tiina Linkama kirjoitti...

mm - Tallinnan taksifirmat ovat kuuluisia huijauksistaan. Mutta se on sitten vaan Tallinnassa, ei muualla. Ei ainakaan minun tietääkseni.

spider kirjoitti...

Todella hienot kuvat!!!

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos, spider!