maanantai 2. heinäkuuta 2012

Võsun talolla on vihdoin nimi: Tarvaspea

Tämä on viikon varmaan ykkösuutinen - noh, voisi se olla kakkosuutinenkin, riippuu arvostuksista. Olemme vihdoin saaneet nimettyä Võsun talomme, joka tähän asti on kulkenut työnimellä: Huvikumpu. Olen koko ajan sanonut että Huvikumpu on vain väliaikainen nimi - se olisi muuten hyvä, mutta viittaa liikaa Peppi-aiheiseen teemataloon, ja sitähän talomme ei ole.

Ratkaisu on tehty. Olemme kaikkien nimikilpailujen ja pähkäilyjen jälkeen päätyneet nimeen Tarvaspea. 

Ja kerronpa miksi.

Ensinnäkin talo on tyyliltään kansallisromanttinen kuten Espoossa sijaitseva Tarvaspää, jossa sijaitsee Akseli Gallen-Kallelan taidekoti. Myös meidän Tarvaspeahan tulee jonain päivänä vaihtuvia taidenäyttelyitä ja sen yläkerran torniin tulee minulle maalausateljee. Siis on Tarvaspää Suomessa ja Tarvaspea Virossa. Kansallisromantiikkaa ja taidetta upeassa ympäristössä meren rannalla molemmissa kohteissa. Sillä erotuksella että Espoossa ei voi yöpyä, mutta Võsun Tarvaspealla voi.

Tarvaspea on myös virolaisille helppo nimi. Läheisen Rakveren linnan pihalla seisoo myyttinen Tarvas eli valtava härkä. Joten Tarvaspea on selkokielellä Härän pää.

Otepää ja Tarvaspea. Otepäällä karhut symbolina, Tarvaspealla myyttinen suuri härkä.

Nimi on helppo myös kääntää (selitykseksi) muillekin kielille. Ruotsiksi sei voisi olla Oxenhufvud ja englanniksi Oxhead.

Maiskutelkaa nimeä suussanne. Miltäs kuullostaa? Kysyy taide- ja majatalo Tarvaspean emäntä.


Tervetuloa siis Tarvaspealle.. Ja saa sen lausua reilusti Tarvaspää jos tuo pea tuntuu vaikealta suomalaisen suuhun.Samaa se tarkoittaa.

Ja lopusi pieni mainos:

Elokuulle ja miksei myös syyskuulle löytyy tilaa Tarvaspean talossamme. Vain heinäkuu on täysin varattu. Huoneistoja on neljä, joista kolme majoittaa neljä henkeä, yksi on kahden hengen asunto. Siispä laita varausta tai kyselyjä tulemaan osoitteeseen: reservation@villaottilia piste ee

7 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Täydellisen hyvä nimi ja myös perustelut vahvistaa asian!
Vierasvilkasta kesää teille sinne lahden taakse.

aare kirjoitti...

Ei hassumpi nimi, ja nimikilpailun voitti...??

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos kaunis Sirkku!

Aare - nyt täytyy myöntää että raati veti kotiinpäin. Nimi syntyi Kimmon ajatuksista talon kansallisromanttisesta ulkoasusta. Minä sitten totesin, että hieman torni tuo mieleen Tarvaspään ja sijaintikin meren rannalla. Johon Kimmo, että jännää että täälläkin on Tarvas eli se Rakveren härkä. Ja siitä se sitten lähti, tavataan sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä nimi! Minä jo mietinkin, että onko multa mennyt ohi Huvikumpu-nimen virallistaminen. Oiva nimi, hyvät perustelut. Tarvaan voimaa teille yrittäjille!

Toivottelee S Lahden takaa.

Kari + Johanna kirjoitti...

Ja Rakveren linnan edustalla komeilee kivestä hakattu figuuri, jossa lukee, melkein teitä mainostaen, Rakvere - Tarvanpää

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen nimi ja oivalliset perustelut. T Harry Vaasa

Saija kirjoitti...

Pitkään aikaan en ole blogissasi vieraillut - tosin en muissakaan blogeissa, joten oli iloinen yllätys, että saitte kuin saittekin järjestymään talon rahoituksen. Komean nimen olette talolle valinneet!