tag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post5056870510002920216..comments2024-03-25T12:57:48.329+02:00Comments on Suomalaisena Virossa: Haasteellisia ruokiaTiina Linkamahttp://www.blogger.com/profile/08467442956026082249noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-46315028972503535662009-03-01T21:14:00.000+02:002009-03-01T21:14:00.000+02:00Unohdin tosiaan. Saan edelleen outoja tuntemuksia ...Unohdin tosiaan. Saan edelleen outoja tuntemuksia ajatellessani Happy Lobsterin jääkylmää, rapu-/äyriäisvalikoimaa jääpedillä ja -vadeilla. En tiedä oliko niitä öttiäisiä mitenkään kypsennetty - oli kai, mutta jo ajatuksena kylmät otukset ei kuulosta mitenkään erityisen herkulliselta. <BR/>Sisukkaana suomalaisena näykin sen illan ruisleipäviipaleita ja snapseja. Itse "herkkuihin" en koskenut.<BR/><BR/>... mainittakoon, että olen vasta näin kypsemmällä iällä oppinut syömään rapuja. Pidän niistä:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-32429815690851903662009-03-01T14:22:00.000+02:002009-03-01T14:22:00.000+02:00Marengit? Kuinka sä voit niitä inhota? Ranskassa s...Marengit? Kuinka sä voit niitä inhota? Ranskassa sai ihania jättimarenkeja jotka oli hervottoman hyviä. Nöös Lammin kanssa mussuteltiin niitä auton takapenkillä viime kesänä ja sotkettiin penkit!<BR/><BR/>Minäkin julistaudun kaikkiruokaiseksi, paitsi<BR/>- se tavallinen ruskea kastike - ei hyvää<BR/>- ruispuuro - ei mene alas, ei sitten millään<BR/>- lämmin kinkku, kuten kinkkukiusaus tai kinkku pizzassa - yöks.<BR/>En taida millään keksiä enempää, no lipeäkala nyt ehkä. Periaatteessa olen sitä mieltä että aikuisen ihmisen pitäisi pystyä syömään kaikkea yököttelemättä ellei kyseessä ole allergia tms. ja mikäli ruoka on kunnon aineksista tehty.<BR/><BR/>Mutta ruispuuro. Se ei mene alas, ei sitten millään.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-69957956526790548392009-03-01T12:58:00.000+02:002009-03-01T12:58:00.000+02:00Vallattomalle tiedoksi, niitä ei ainakaan täällä t...Vallattomalle tiedoksi, niitä ei ainakaan täällä tarjoilla sellaisina kokonaisina korvina, joita saa koirakaupoista. Ne on keittiössä siististi leikattu kapeiksi nauhoiksi, joita siis voi dipata kastikkeeseen.<BR/><BR/>Mielenkiinnosta minä siis niitä olen kerran maistanut - ja kokemus oli mitätön. Narskuivat hampaissa, ei oikein mitään jälkimakua. Paahdettua tai savustettua läskiähän ne korvat ovat, luulisin.Tiina Linkamahttps://www.blogger.com/profile/08467442956026082249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-29133712247011240312009-03-01T12:54:00.000+02:002009-03-01T12:54:00.000+02:00Tiina se osaa vaikuttaa minun alitajuntaani. Siank...Tiina se osaa vaikuttaa minun alitajuntaani. Siankorvat siis poistukoon inhokkilistaltani. Niitä on ihan pakko maistaa, kun osuvat kohdalle.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-32322224222758663212009-03-01T12:31:00.000+02:002009-03-01T12:31:00.000+02:00Juu, Paula, tehokas oli tuo posseli-termi. Kolme k...Juu, Paula, tehokas oli tuo posseli-termi. Kolme kertaa jouduin toistamaan lauseen syvälle silmiin katsoen: "Mamman pikku Posseli". Ja kolme kertaa sain vastaukseksi epäuskoisen :"HÄH???!"<BR/><BR/>A Posseli is Born!Tiina Linkamahttps://www.blogger.com/profile/08467442956026082249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-45036682065896646882009-03-01T12:22:00.000+02:002009-03-01T12:22:00.000+02:00Paula, Paula, minkä teit. Silmät lautasina ihmette...Paula, Paula, minkä teit. Silmät lautasina ihmettelin, mikä tuohon rouvaan nyt on mennyt, kun täräytti "mamman oman posselin" ensimmäistä kertaa.<BR/><BR/>Toivottavasti ei vihjannut ruokatottumuksiin...<BR/><BR/>Ruokalajeista puheen ollen, minulla on myös sama ongelma, että kaikki menee. Toki tykkään enemmän jostain kuin toisesta, mutta on ollut onni saada enimmäkseen varsin syötäviä sapuskoja.<BR/><BR/>Aikanaan pidin keittoja vähän toisen luokan sapuskoina (miksi varsinainen asia pitää laimentaa liemellä?), mutta nykyjään putoavat nuo kovinkin hyvin.<BR/><BR/>Jos jotain pitää miinuspuolelle laittaa, niin hyytelöityä ankeriasta syön kyllä, mutta lähinnä kohteliaisuuden vuoksi.Kimmo Linkamahttps://www.blogger.com/profile/09336503315583754010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-15162836401505747102009-03-01T10:24:00.000+02:002009-03-01T10:24:00.000+02:00Kirjoitinkin jo aiheesta Vallattoman Mummelin haas...Kirjoitinkin jo aiheesta Vallattoman Mummelin haasteesta. <BR/>Tiinan huomio ennakkoluulojen pysyvyydestä hyvistä kokemuksista riippumatta on erikoinen huomio! Ja totta tosiaan, minä tunnen syvää masennusta jos tarjolla on maksalaatikkoa. Häpeillen ostan itsekin einessemmoista toisinaan, kun energiatasoni on matalalla. Ja sitten se onkin herkullista, varsinkin rapean pekonin kanssa tarjottuna! Mutta halveksunta pysyy.<BR/><BR/>Tillilihaa ei koulu pystynyt pilaamaan, koska äitini tutustutti ruokalajiin jo varhain. Äidin tilliliha oli herkkua pula-ajan viimein väistyessä. Täytyykin laittaa, pitkästä aikaa ;-)Marjattahhttps://www.blogger.com/profile/18135184431497885256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-77997226798019711582009-02-28T23:52:00.000+02:002009-02-28T23:52:00.000+02:00Inhokkiruokia saisi olla minulla enemmän, valitett...Inhokkiruokia saisi olla minulla enemmän, valitettavan ennakkoluulottomasti mätän suuhuni mitä sattuu. Paitsi mitään, missä on selleriä. Mitään selleriä. Haarkkk! Ohraryynivelli kokonaisista muljahtelevista ryyneistä. Ei laske. Chilejä en inhoa, mutta useimmat niistä saavat naamani roihahtamaan ruvelle.<BR/><BR/>Minulla on mainio Anna Olsonin Keittokirja kodille ja koululle vuodelta 1893, josta koitin etsiä ruokalajeja, jotka eivät sytyttäisi: Keuhkomuhennos, kylmä lahnahyytelö tai hampunsiemen-lientä rintatautisille saattaisivat jäädä nauttimatta toimestani.<BR/><BR/>Jos haluat joskus tehdä kenestäkään hakkelusta, niin kilauta kaverille, mulla on siihenkin Annalta resepti.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-35801481578579025622009-02-28T23:24:00.000+02:002009-02-28T23:24:00.000+02:00Kuten jo totesin VM:n blogissa, niin taitaa tuo ti...Kuten jo totesin VM:n blogissa, niin taitaa tuo tilliliha olla kouluaikojen kauhukokemus monellekin! Niin myös minulle, tähän päivään asti en ole suostunut sitä vapaaehtoisesti syömään!<BR/><BR/>Onukoolle sanottakoon että niin suuria lihapaloja ei varmasti meillä päin maailmaa koskaan tarjota kuin mikä eteeni pamautettiin NY:kissä! <BR/><BR/>Mentiin Texas-pihviravintolaan pahaa aavistamatta, eka kertaa kun siellä oltiin. <BR/>Luokse löntösti länkisäärinen, hevoseton cowboy ja kysyi että haluuko rouva pihvinsä verisenä, mediumina vai kypsänä. <BR/>Kypsänä, kypsänä tietysti, koska en muutenkaan tykkää punasisustaisista pihveistä.<BR/>Aikamme odoteltuamme eteemme pamahti varmaan Texasin toiseksi suurimmat pihvit, riippuivat nimittäin reilusti yli maxikokoisten lautasten molemmin puolin! <BR/>Ja se "kypsä" pihvi tirskahti verta heti kun siihen veitsen laittoi, sai mennä takaisin grilliin muhimaan hyväksi toviksi!Sylviahttps://www.blogger.com/profile/09238379877285297103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-32885670056913702322009-02-28T21:51:00.000+02:002009-02-28T21:51:00.000+02:00Sana on vapaa :)Tilliliha kuului kouluaikojeni jäl...Sana on vapaa :)<BR/><BR/>Tilliliha kuului kouluaikojeni jälkeen vuosikymmeniä ällötyksiin, samoin maksalaatikko, mutta kun on kunnon tekijät asialla, nekin ovat vallan mainioita.<BR/><BR/>Nyt kun olen yksin kotona tämän viikonlopun, ostin lähikaupasta hiukkasen sulamaan päässeitä pakastesapuskoita puoleen hintaan vaan eihän niistä mitään makuelämyksiä irronnut. Onneksi ostin myös Hakalan ylikypsää kylkeä ja muutaman kaalikääryleen. Ah! ja Oih!Paulastiinahttps://www.blogger.com/profile/09031574742129622084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-47237373980536468862009-02-28T19:35:00.000+02:002009-02-28T19:35:00.000+02:00Apropos, Paulalle: posseli on suloinen sana! Taida...Apropos, Paulalle: posseli on suloinen sana! Taidan lisätä sen omien Linkaman hellyttelysanojen joukkoon.<BR/><BR/>Mamman oma posseli!<BR/><BR/>(Jossain vaiheessa se mies vielä hermostuu...)Tiina Linkamahttps://www.blogger.com/profile/08467442956026082249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-26717419994080254102009-02-28T19:34:00.000+02:002009-02-28T19:34:00.000+02:00Mielellään, OnuKoo.Ja mielelläni kuulen myös muide...Mielellään, OnuKoo.<BR/><BR/>Ja mielelläni kuulen myös muiden ruokaellotuksista.Tiina Linkamahttps://www.blogger.com/profile/08467442956026082249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-39333597673116970282009-02-28T19:29:00.000+02:002009-02-28T19:29:00.000+02:00Hmm. Hankala kysymys. Kuten kaikki hyvin tietävät,...Hmm. Hankala kysymys. Kuten kaikki hyvin tietävät, olen totaalin kaikkiruokainen ja ruokaliberaali:)<BR/><BR/>Ikävintä on saada eteensä liian suuri lihapala - olkoon sitten vaikka mitä filettä - liika on liikaa.<BR/><BR/>Vielä pahempaa olisi tietenkin, jos em. klöntti on haalea ja siinä on läskiä.<BR/><BR/>Lämpimästä sauerkrautista luulin joskus pitäväni. No en.<BR/><BR/>Suomessa on kuulemma rikas leipäkulttuuri. Harmittaa kun se on niin hienosti häivytetty. Vimpulat sekä Pompulat ja lukematon joukko muovipusseihin pakattuja ruisleipä imitaatioita pistää mielen apeaksi. Ja vatsan kipeäksi.<BR/><BR/>Tilliliha!<BR/><BR/>Peruslounas salaatti.<BR/><BR/>Kaikki einesruuat.<BR/><BR/>Olen edelleen aika tottumaton suomalaiseen kalapöytään. Kypsennettyä kalaa ja myös susheja (wasabi tehnee tehtävänsä) syön suurella ruokahalulla.<BR/><BR/>Tässä näin alkajaisiksi. Jatkanko:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-6949949076633803702009-02-28T18:38:00.000+02:002009-02-28T18:38:00.000+02:00Vallattoman mummelin sivujen kautta kurkistin tänn...Vallattoman mummelin sivujen kautta kurkistin tännekin. Kiinnosti, koska olin juuri viime viikonloppuna Tallinnassa ja sieltä jonkin kirjoituksenkin blogiini kirjoitin.Inhokkini (tai ainakin sinne päin) laitoin jo VM:n blogiin.<BR/><BR/>Kauniita nuo Otepää ja Villa Ottilia!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8165340089397192499.post-9979975575736406062009-02-28T17:57:00.000+02:002009-02-28T17:57:00.000+02:00- ensin, että helppo kysymys, mutta eihän se niin ...- ensin, että helppo kysymys, mutta eihän se niin olekaan: minähän olen kuin posseli, kaikkiruokainen. Ruhon mitoistakin sen pikkuhiljaa huomaa, mutta kamara antaa kummasti periksi.<BR/><BR/>Piimävelliä, jota myös harikkovelliksi kutsutaan, en ole ikuna maistanut, mutta olen päättänyt siitä muuten olla tykkäämättä. Muitten ruokalajien kohdalla taitaa olla samoin kuin Tinden suhteessa kanaan tai Meryliin, joista viimemainitusta tykkään erityisesti. <BR/><BR/>Madekeitto, jossa on mukana myös mateen maksa, saa kumminkin sisuskalut piiloutumaan barrikadein taa. Tai lähden muuten vaan karkuun.Paulastiinahttps://www.blogger.com/profile/09031574742129622084noreply@blogger.com